Shoreline får investoren Ingenious med på laget

Shoreline har utviklet et simuleringsverktøy som skal gjøre havvindenergi til en lønnsom affære for energiselskap. Med Ingenious på laget, har selskapet nå 4M $ i samlet kapital for vekst internasjonalt.

April 14, 2020

Av

Innovation Dock

Foto

Innovation Dock

I en pressemelding om investeringen skriver Guy Ranawake, Senior Investment Director i Ingenious at de er svært glade for å støtte Shoreline; – Vi ser frem til å se Shorline i videre vekst – som samsvarer med vår investeringsstrategi og vårt fokus på infrastruktur for fornybar energi. Ingenious går dermed inn som investor sammen med eksisterende investorer Blue Bear Capital, Alliance Venture og Investinor og øvrige aksjonærer.

Investeringen fra Ingenious vil gjøre det mulig for Shoreline å utnytte den raske veksten i fornybarmarkedet. Samtidig vil det hjelpe Shoreline til å betjene de eksisterende kundene i vindenergiindustrien. Leverandører, prosjektutviklere, OEMs og operatører søker stadig nye og mer avanserte måter å planlegge og gjennomføre prosjekter og daglig drift, står det videre i pressemeldingen.

Støtter den globale vindindustrien

Selskapets programplattform brukes i dag av store internasjonale aktører i vindenergibransjen. Simuleringsverktøyet skaper en «digital tvilling» av både design, arbeidsflyt og ressurser, som igjen leverer analyserer for optimalisering. Resultatene gir muligheter for optimalisering av tidsplan og analyser over komplekse felt-, forsyningskjeder og prosjektscenario. Slik kan energiselskapene finne den optimale løsningen for sine prosjekt, og dermed øke verdien. Kombinert med en topp moderne plattformtjeneste, tilbyr Shoreline også en integrert løsning med scenarioanalyse, ressursstyring, rapportering, planlegging og konstruksjonsstyring med smart optimalisering og automatisering av arbeidsflyt.

– Software er et sentralt verktøy i enhver organisasjon som konstruerer og driver store fornybare prosjekter. Vi ser nå en økt etterspørsel etter mer helhetlige løsninger som kan bidra til å automatisere arbeidsflyt og hjelpe ingeniører og planleggere med å optimalisere sine planer i løpet av sekunder, i en brukervennlig totalpakke. Det er hva Shoreline leverer i dag, skriver forsker og forretningsutvikler Vestøl Endrerud i pressemeldingen.

Shoreline kretset om doktorgradsarbeid

Vestøl Endrerud skjønte tidlig at han satt på algoritmer som hadde stort potensiale i å beregne lønnsomhet og effekt i havvindprosjekt; som den gangen var en ganske ung og kostnadskrevende energibransje. Shoreline har siden da kretset om Endreruds pågående doktorgradsarbeid, og dermed baserer forretningsideen og selskapet seg på hans forskning. Den 30. januar 2020 forsvarte Endrerud sitt doktorgradsarbeid med tittelen: Simulation-Based Decision Support for Engineering Assets. An Agent-Based Approach for Operation and Maintenance of Offshore Wind Farms.

Nå er Shoreline å finne i Norge, Danmark, Storbritannia og Asia for å støtte den globale vindindustrien. På Innovation Dock finner du teamet i Shoreline ytterst ved bryggekanten, og for tiden søker de etter dyktige folk! Se stillingsannonsen her.

Thanks! You will hear from us soon!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Members page

+47 90865351
info@innovationdock.no

Powered by